Prețuri pentru Skoda KAMIQ, mezinul gamei SUV al producătorului ceh

Autor: Adrian Somai 29 nov. 2022 Știri auto

Skoda a conștientizat rapid popularitatea din ce în ce mai mare a modelelor de tip SUV pe piața auto europeană, drept pentru care a început din timp o adevărată ofensivă în această direcție. După Kodiaq și Karoq, două modele bine primite de clienții de pe Bătrânul Continent, cehii au continuat cu Kamiq, un al treilea SUV destinat pieței auto europene.

Constructorul ceh cu sediul la Mlada Boleslav a susținut că a investit pentru 100 de milioane de euro pentru producerea SUV-ului Kamiq chiar în Republica Cehă. Construit pe platforma MQB a Grupului Volkswagen, Kamiq combină perfect garda înaltă la sol și poziția ridicată la volan cu agilitatea unui model destinat condusului urban. Mașina vine echipată cu o serie întreagă de sisteme de asistență și de siguranță, iar prețurile se dovedesc a fi destul de atractive.

Cât costă cel mai ieftin Skoda Kamiq în România

Cel mai accesibil Skoda Kamiq pornește pe piața auto din țara noastră de la un preț de 19.027 de euro, cu toate taxele incluse. În acest caz, nivelul de echipare de bază Ambition include o serie importantă de dotări, printre care se regăsesc următoarele: jante din aliaj cu dimensiuni de 16 inci, volan multifuncțional îmbrăcat în piele, senzori parcare spate, Light Assistant, senzori de ploaie, Hill Hold Control, Easy Start și un sistem audio cu opt difuzoare.

În acest caz, sub capotă se ascunde o unitate de motorizare pe benzină, cu capacitate de 1.0 litru, capabilă să dezvolte o putere de 110 cai. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii manuale cu șase trepte. Consumul de carburant pentru parcurgerea unei distanțe de 100 de kilometri este de 5.5 – 5.7 litri.

Care este cea mai scumpă versiune Skoda Kamiq

Cea mai costisitoare versiune a SUV-ului Kamiq pornește de la 24.677 de euro, cu toate taxele incluse. În acest caz vorbim despre nivelul de echipare Style și despre o motorizare 1.5 TSI, capabilă să dezvolte 150 de cai putere. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii automate DSG, în timp ce consumul este de 5.8 – 6.7 litri pentru parcurgerea unei distanțe de 100 de kilometri.

Nivelul de echipare Style oferă încă din standard mai multe dotări tehnice interesante, printre care se numără și următoarele: jante din aliaj cu dimensiuni de 16 inci, cameră video spate, sistem climatronic, Radio Bolero cu display cu diagonală de 8 inci, KESSY, scaune față încălzite, duze stropitoare parbriz încălzite, Smartlink, Sunset, tempomat și limitator de viteză.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide