Previziunile Dacia. Ce se va întâmpla în următorii ani cu motorizările diesel

Previziunile Dacia. Ce se va întâmpla în următorii ani cu motorizările diesel

Autor: Bogdan Alecu acum 2 ani Știri

Estimările jucătorilor din auto cu privire la scăderea puternică a valorii reziduale a maşinilor diesel vor îndrepta  clienţii tot mai mult către motorizările pe benzină, în special în cazul modelelor de volum.

Trecerea la noile standarde WLTP alături de tendinţa la nivel european ca autorităţile să aibă în plan restricţionarea maşinilor diesel vor transforma radical piaţa auto inclusiv în România, unde automobilele pe motorină vor înregistra vânzări tot mai mici.

„Dacă acum dieselul are mai puţin de 50% din vânzări, în următorii ani dieselul se va duce spre 20%. Vânzările cele mai mari le avem pe orice piaţă auto în segmentele B şi C, clasa mică şi clasa compactă, acolo va exista o trecere masivă spre benzină. Toată această schimbare va fi determinată de valoarea de revânzare. Dacă vei cumpăra o maşină astăzi, dar mâine nu o vei putea vinde, vei avea o problemă“, a spus Hakim Boutéhra, director general al Renault Commercial Roumanie (RCR), compania care gestionează vânzările mărcilor Dacia, Renault şi Nissan.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

 Comentarii
Inchide