Prezentare Kia Sportage. Cum arată cel mai nou SUV al coreenilor

Autor: Ionuț Vîlciu 27 sept. 2022 Știri auto

Kia este unul dintre producătorii care se află pe o traiectorie ascendentă. Compania coreeană este foarte bine văzută, iar SUV-urile din gama sa se bucură de vânzări foarte bune.

Astăzi, la ProMotor, avem cel mai nou model al SUV-ului Kia Sportage. SUV-ul coreean ajuns la a șasea generație și are de oferit foarte multe în prețul cerut.

Noi am avut pe mână un plug-in hybrid în echiparea de top, plus câteva dotări extra. Sportage împarte platforma tehnică cu noul Hyundai Tucson și a adoptat noua identitate de desing.

Kia Sportage – Detalii exterioare

La exterior avem faruri full LED, jante pe 19 inch, specifice echipării GT Line, dar și o caroserie vopsită în două nuanțe, plafonul fiind negru. Mașina vine echipată cu sistem keyless și cu camere 360.

În partea din spate design-ul este curat, cele două stopuri cu LED fiind unite de un ornament negru. Pentru a păstra aspectul curat, neperturbat, ștergătorul lunetei este ascuns sub spoilerul spate.

VIDEO cu interiorul lui Sportage

SUV cu mult spațiu interior

Continuăm cu interiorul și ajungem, mai întâi la partea din față. Aici vom găsi materiale moi la atingere, alcantara, dar și sistemul de sonorizare Harman Kardon. Acesta este opțional și costă 800 de euro.

Scaunele sunt specifice echipării GT Line și sunt tapițate cu piele și microfibră și sunt electrice, încălzite, dar și ventilate. De asemenea, au și memorie. Acest exemplar este dotat și cu plafonul panoramic, care face interiorul mai luminos.

Volanul este unul specific versiunii GT Line, iar în spatele lui se află un instrumentar de bord digital. Acesta este configurabil, iar grafica se schimbă în funcție de modul de rulare ales. În continuarea instrumentarului de bord avem ecranul sistemului de infotainment.

În spate, pasagerii se bucură de loc suficient, atât la cap, cât și la picioare. De asemenea, banchetele pot fi înclinate după bunul plac și rabatate. Bancheta spate este și încălzită.

Portbagajul este acționat electric și are un volum de 540 de litri.

O astfel de Kia Sportage, cu motor de 265 de cai putere, în echipare de top, costă 51.900 cu TVA inclus.

Text: Ionuț Vîlciu
Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide