Prezentare video – Mazda CX-60, SUV-ul care redefinește gama producătorului japonez

Autor: Ionuț Vîlciu 21 nov. 2022 Știri auto

Mazda CX-60, cel mai mare SUV Mazda disponibil, reinventează modul în care producătorul japonez construiește mașinile. Vom vedea ce aduce nou și cum se integrează cu restul gamei.

Cel mai mare SUV al producătorului japonez este, de asemenea, și cel mai nou membru al gamei. Este o mașină care pornește un nou capitol pentru Mazda. Vom vedea împreună de ce.

CX-60 are o gamă de motorizări interesante, printre care se numără modele plug-in hybrid, dar și diesel, care au șase pistoane și o capacitate cilindrică de 3,3 litri. De asemenea, este un model cu motoare montate longitudinal, care poate veni cu tracțiune spate sau integrală.

Prețurile încep de la 45.390 de euro cu TVA. Versiunea pe care noi am testat-o costă aproximativ 65.000 de euro, fiind o echipare superioară. De asemenea, vine cu motorizarea plug-in hybrid, care dezvoltă 327 de cai putere și 500 Nm cuplu. Mașina poate rula în mod pur electric pe o distanță de maximă de 60 de kilometri.

Mazda CX-60 este un SUV complet

Designul mașinii este unul ușor de recunoscut. Începem cu farurile, care dispun de tehnologie Matrix LED, care se îmbină cu grila frontală de dimensiuni mari. Partea din față a mașinii este masivă și este tăiată vertical, un lucru care îți sare imediat în ochi dacă o privești din lateral. Un alt lucru care îți sare în ochi sunt jantele pe 20 de inch, care sunt vopsite în negru lucios.

În partea din spate avem aceeași linie de design cunoscută, cu stopuri LED subțiri și linii fluide. În spatele hayonului acționat electric se află un portbagaj cu un volum de 570 de litri.

Un interior pe măsura aspectului exterior

Mutându-ne la interior, vom descoperi spațiu din belșug pentru toți ocupanții. Materialele premium și tehnologia nu lipsesc de la interiorul noii Mazda CX-60.

Avem două ecrane de mari dimensiuni, atât pentru tabloul de bord digital, cât și pentru sistemul de infotainment al mașinii. Nu lipsește nici conectivitatea cu Apple CarPlay sau cu Android Auto.

Printre alte dotări putem aminti scaunele încălzite și ventilate, dar și volanul încălzit. De asemenea, mașina are și un sistem de sonorizare opțional, de la Bose.

VIDEO

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide