Prezentare Video: Mazda MX-30 este un SUV electric cu uși neobișnuite

Autor: Ionuț Vîlciu 14 nov. 2022 Știri auto

Mazda MX-30 este prima mașină electrică a producătorului japonez. SUV-ul electric vine acum într-o nouă echipare, numită Makoto.

MX-30 este primul model complet electric al producătorului japonez Mazda. Este un crossover de mici dimensiuni, destinat mediului urban. Motorul electric amplasat pe puntea față dezvoltă 145 de cai putere, iar autonomia combinată este de 200 de kilometri.

Ceea ce vom vedea în continuare este o Mazda MX-30 în echipare Makoto. Mașina pleacă de 25.000 de euro cu tot cu reducerea de la stat aplicată.

Partea frontală este desenată în stilul caracteristic Mazda, dar adaptat pentru o mașină electrică. Grila față este mică, farurile sunt subțiri și agresive.

Pe partea laterală întâlnim jante de dimensiuni generoase, de 18 inch mai exact. Poate cel mai interesant element al mașinii sunt ușile sale cu deschidere neobișnuită. Cele din spate se deschid ca oricare altă portieră, dar cele din spate se deschid în sens opus. La fel ca la vechea Mazda RX-8. Partea din spate este destul de simplu desenată, iar volumul portbagajului măsoară 366 de litri.

Mazda MX-30 se remarcă prin ergonomia sa unică

Vom începe cu ușile, care se deschid foarte larg. Dată fiind construcția lor, nu poți deschide ușile din spate fără a le deschide mai întâi pe cele din față. Din nou, la fel ca la vechiul RX-8. Cu toate acestea, acest sistem favorizează un acces bun la interiorul mașinii.

MX-30 vine bine accesorizată indiferent de echipare. Instrumentarul de bord este parțial digital, iar acesta este completat de ecranul de infotainment central. De asemenea, climatizarea are un ecran propriu, care este tactil.

Trebuie să știți că Mazda MX-30 nu vine cu interioare din piele animală. MX-30 folosește materiale ecologice. De asemenea, vom vedea un uz destul de mare de plută. Aceasta a fost folosită la realizarea materialelor interioare ale mașinii și conferă un aspect inedit interiorului.

VIDEO

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide