Prima imagine cu interiorul noului Skoda Kamiq. Va fi cel mai mic SUV din gama cehilor – FOTO

Autor: Marius Vișan 06 feb. 2019 Știri auto

 Cu puţin timp înaintea premierei mondiale a noii ŠKODA KAMIQ, ce va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, ŠKODA prezintă pentru prima dată interiorul noului său SUV urban. Habitaclul îmbină în manieră impresionantă caracteristicile ergonomice şi designul emoţional, cu spaţiul generos, specific tuturor modelelor ŠKODA. KAMIQ este al doilea model al mărcii ceheşti de tradiţie care dispune de acest nou concept pentru interior.

 

Interiorul modelului ŠKODA KAMIQ dispune de noul concept interior prezentat în premieră odată cu studiul VISION RS. „Linia de caracter” ce înconjoară ecranul liber poziţionat în câmpul vizual imediat al şoferului reflectă liniile capotei motorului şi este totodată un suport ergonomic pentru mâna ce utilizează ecranul tactil. ŠKODA oferă încă o dotare digitală de ultimă oră pentru KAMIQ: afişajul opţional Virtual Cockpit, care are unul dintre cele mai mari display-uri din segment, de 10,25 inchi. Panoul de instrumente cu design nou continuă limbaj de design emoţional al exteriorului. Gurile de ventilaţie laterale se extind în portiere, amplificând vizual senzaţia de spaţiu generos de la interiorul maşinii.

Panoul de instrumente cu elemente de decor noi şi panourile uşilor frontale dispun de o suprafaţă moale, de înaltă calitate, cu un finisaj cu granulaţie similară structurii cristalului. Această granulaţie va fi specifică şi în viitor modelelor ŠKODA. Iluminarea ambientală accentuează atmosfera plăcută de la interior şi este disponibilă în nuanţele cupru, roşu sau alb. Culorile adaugă accente vizuale la nuanţele interiorului, creând contraste interesante faţă de cusăturile decorative ale tapiţeriei. Materialul din microfibră fină, Suedia, este disponibil ca tapiţerie opţională. Pentru mai mult confort, noua ŠKODA KAMIQ oferă funcţii opţionale de încălzire a parbrizului, scaunelor din spate şi volanului.

Construit pe baza matricei modulare transversale (MQB), modelul ŠKODA KAMIQ oferă spaţiu generos la interior. conform standardelor ridicate, specifice tuturor modelelor ŠKODA. Având un ampatament de 2.651 de milimetri, automobilul oferă pasagerilor din spate şi la nivelul genunchilor mult spaţiu, şi anume 73 de milimetri. Portbagajul are volumul de bază de 400 de litri, care pot fi extins la 1.395 de litri, cu spătarele scaunelor spate rabatate.

În luna ianuarie Skoda a oferit primele indicii cu privire la designul exterior al noii ŠKODA KAMIQ, dezvăluind două schiţe de design. SUV-ul urban marcat de forţă şi robusteţe duce mai departe limbajul de design, cu care marca cehească înregistrează deja succese remarcabile. Noul model adăugă câteva aspecte noi spectaculoase, inclusiv farurile divizate, cu luminile de zi în partea superioară. Acest detaliu de design este o noutate la ŠKODA.

În partea din faţă, aspectul încrezător şi plin de forţă al noului SUV urban ŠKODA KAMIQ este caracterizat de grila lată a radiatorului, cu lamele duble, o caracteristică specifică tuturor modelelor SUV ale mărcii ŠKODA. Totodată, grila continuă liniile sculpturale distinctive ale capotei motorului. Linia tornado marcantă alungeşte vizual automobilul şi este în armonie deplină cu linia dinamică a plafonului. Spoilerul argintiu robust din faţă subliniază designul off-road al modelului. În faţă atrage în mod deosebit atenţia noul design al farurilor LED, compuse din câte două unităţi optice, cu luminile de zi poziţionate în partea superioară, ceea ce este o noutate pentru marca ŠKODA. De asemenea, KAMIQ este prima ŠKODA cu lumini de semnalizare dinamice în faţă şi în spate. Lentilele farurilor au efecte similare cristalului şi, alături de LED-uri, accentuează alura premium a maşinii.

Capota înaltă şi musculoasă a motorului este o componentă importantă a designului profilului. Garda la sol deosebit de înaltă, roţile mari şi difuzorul subliniază alura marcată de forţă a noii ŠKODA KAMIQ. Proporţiile echilibrate, suprafeţele clar definite şi designul modern, dar totuşi atemporal, accentuează  ţinuta dinamică, sportivă, a modelului. Partea din spate marcantă, cu linii clar definite, include o reinterpretare a designului clasic pentru marca ŠKODA, al formei literei C, folosite pentru locurile optice din spate ale tuturor modelelor ŠKODA. Totodată, şi aici se remarcă, la fel ca şi la faruri, forme cristaline, amintind de sticla de cristal de Boemia. ŠKODA KODIAQ este primul SUV din Europa care poartă înscrisul ŠKODA pe mijlocul hayonului, în locul în care celelalte modele au aplicată emblema ŠKODA.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide