Prima mașină confiscată pentru aruncarea gunoiului a mai fost reclamată, fără rezultate

Autor: George Cristea 18 feb. 2021 Știri auto

Prima mașină confiscată pentru aruncarea gunoiului a mai fost reclamată anterior în județul Giurgiu, dar fără ca autoritățile să ia măsuri. Această informație a fost făcută publică de filiala locală a USR.

Intră în Galeria FOTO

Săptămâna trecută, în București au fost confiscate primele mașini ale căror șoferi aruncaseră gunoi pe domeniul public. În sectorul 5, acest titlul nedorit a fost adjudecat d o autobasculantă înmatriculată în județul Giurgiu. Aproape imediat, primăria din sectorul 6 a declarat că de fapt, în acest sector a fost confiscată prima mașină. Garda de Mediu a emis apoi un comunicat împăciuitor, spunând că cel mai probabil ambele mașini au fost confiscate în același timp, în cadrul unei acțiuni comune.

Totuși, cei de la sectorul 5 au confiscat mașina mai faimoasă, după câte se pare. Aceeași autobasculantă confiscată săptămâna trecută are un istoric bogat în aruncarea gunoaielor pe domeniul public, după cum arată filiala USR Giurgiu. Se pare că aceeași mașină aș fost surprinsă în urmă cu trei ani făcând același lucru – deversarea gunoaielor pe domeniul public – într-o comună din județul Giurgiu. De altfel, mașina este înmatriculată în acest județ.

„Deși am semnalat acest lucru autorităților locale la vremea respectivă, acestea nu au luat nicio măsură”, se arată în comunicatul USR. Reprezentanții partidului transcriu textul mesajului adresat primăriei Vânătorii Mici, pe raza căreia fusese surprinsă infracțiunea. În ultimii ani, în Vânătorii Mici au fost numeroase cazuri de deșeuri îngropate în islazul comunal sau abandonate pe malul râurilor.

Prima mașină confiscată pentru aruncarea gunoiului a mai fost reclamată pentru același lucru

„Lângă podul de pe strada Gârlei din Izvoru, în lunca Neajlovului, acolo unde pasc animalele satului, atâtea câte mai sunt, zilnic basculante întregi aruncă ilegal gunoi.vCe face primăria? Pe banii contribuabililor, vine și nivelează, îngropând gunoiul în luncă. După care, basculantele aruncă mai încolo. La nici 200 m de groapa veche, a început o alta, și tot așa vor continua. Domnule primar, de luni de zile nu ați luat nicio măsură pentru prevenirea aruncării necontrolate și ilegale a gunoaielor. Uneori am impresia că sunteți de acord și favorizați poluarea și cheltuirea banilor de la buget. Cât trebuie să așteptăm să luați măsuri? De exemplu, să faceți demersuri pentru identificarea mașinii din imagine, care aruncă gunoi? Să supravegheați și să amendați pe cei care încalcă legea?”, se arată în comunicatul citat.

Ei bine, se pare că cineva i-a auzit pe cei de la USR, iar mașina în cauză a fost nu numai identificată, ci și confiscată. Confiscarea mașinii a avut loc sâmbătă, 13 februarie, în urma unei acțiuni comune a Poliției Locale Sector 5 și a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu.

sursa: G4Media.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide