Prima maşină de serie cu camere video în loc de oglinzi laterale

Autor: Marius Vișan 13 sept. 2018 Știri auto
Prima maşină de serie cu camere video în loc de oglinzi laterale

Lexus ES 2019 va fi disponibil cu camere digitale care înlocuiesc oglinzile exterioare convenţionale. Caracteristica va fi disponibilă numai în Japonia, ţară care a legalizat acest tip de ”oglinzi” încă din 2016. 

Sistemul „Oglindă exterioară digitală”, despre care Lexus afirmă că este primul din lume disponibil pe o maşină de serie, este format din două camere exterioare ce proiectează imaginile pe două ecrane de 5,0 inci, montate la baza stâlpilor din faţă. Camerele se deplasează automat în zona potrivită atunci când şoferul activează semnalele de direcţie. Camerele de filmare sunt concepute pentru a nu acumula picături de ploaie.

Deoarece lentilele camerei sunt mai mici decât oglinzile convenţionale, Lexus susţine că vor permite o vizibilitate mai mare spre exterior, precum şi reducerea zgomotului produs de vânt. 

Audi intenţionează să lanseze un sistem similar pe SUV-ul electric e-tron, care va fi prezentat pe 17 septembrie. Sistemul Audi utilizează ecrane de afişare montate pe panourile uşii. La lansare, sistemul va fi probabil disponibil în Europa, asta pentru că, în prezent, reglementările din SUA nu permit înlocuirea oglinzilor cu camere video. 

Audi nu este singurul constructor de autovehicule afectat de reglementările din domeniu. Versiunea originală a modelului Tesla Model X a folosit camere în loc de oglinzi exterioare, dar a fost abandonată pentru producţie, deoarece Tesla s-a confruntat cu aceleaşi probleme de reglementare pe care le are acum şi Audi. 

Lexus ES 2019 se va vinde în S.U.A. cu preţuri începând de la 39.500 de dolari (aproximativ 34.000 de euro).

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide