Prima maşină electrică Honda va fi prezentată în martie la Geneva

Autor: Marius Vișan 10 ian. 2019 Știri auto

Honda va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie un concept full-electric care se află foarte aproape de faza de producţie. Aceasta va fi prima maşină electrică a producătorului Honda, urmând să apară pe piaţă la începutul anului 2020. Versiunea de producţie completă va fi lansată la Frankfurt, în septembrie.

Honda are obiceiul să arate publicului versiuni uşor deghizate ale maşinilor de producţie cu un an înainte sau chiar înainte de lansare. Conceptul Urban EV a fost atras atenţia publicului la Frankfurt din 2017, iar comentatorii i-au lăudat designul său retro şi curat.

Şeful departamentului de design de la Honda, Makoto Iwaki, a declarat că obiectivul este să producă o maşină  „distractivă şi accesibilă”.

Maşina de producţie va arăta foarte asemănător cu conceptul, care este cu aproximativ 100 mm mai scurt decât o Honda Jazz. În privinţa numelui însă, este puţin probabil ca maşina să fie numită Urban. 

Noul model va concura cu versiunea electrică a lui Skoda Citigo şi VW e-Up. În segmentul de automobile mici, şi Opel intenţionează să scoată o versiune full-electrică a lui Corsa.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide