Prima ţară care va permite legal maşinile autonome este…

Autor: Oraan Mărculescu 11 iun. 2014 Știri auto

Ei bine, doamnelor şi, mai ales, domnilor care vă temeţi de viitorul maşinilor care se vor conduce singure, ţara care şi-a anunţat intenţia de a-şi modifica prima în lume legislaţia astfel încât să permită circulaţia maşinilor autonome este Marea Britanie.

O adevărată lovitură sub centură pentru fanii unor show-uri auto care promovează chiar opusul maşinii autonome: plăcerea de a conduce şi a controla maşini cât mai potente şi exotice (Clarkson, you’re smoked!).

Suntem nevoiţi să cenzurăm chestiile pe care le are de spus tipul ăsta despre subiectul de faţă

Vorbim de un plan ambiţios, în care guvernul englez e pregătit să investească, atenţie, o sumă de 32 de miliarde de euro pentru punerea la punct a legislaţiei, dar şi a infrastructurii necesare. Dacă nu ne credeţi pe noi, întrebaţi-i pe miniştrii David Willetts (Ministerul Ştiinţelor) şi Baroness Krames (Ministerul Transporturilor).

Principalul motiv ţine de necesitatea fluidizării traficului, devenit foarte aglomerat, mai ales de când vânzările de maşini noi au început să duduie în Marea Britanie, trend crescător care se pare că va continua până la finalul acestui deceniu. În plus, britanicii susţin că firmele lor de cercetare pot realiza sisteme mai ieftine decât ce promite Google.

”În sfârşit, soluţia care mă va scăpa de şoferii ăştia nebuni!”

Deocamdată, e vorba doar de un proiect ambiţios, care va trebui să convingă nu doar parlamentarii, ci şi mare public. Dar, ca idee, în jurul anului 2020 maşinile autonome au mari şanse să circule legal în Marea Britanie.

Cât despre noi, ce credeţi:

CÂND VOR FI LEGALE MAŞINILE AUTONOME ÎN ROMÂNIA?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide