Primăria București vrea mai multe autobuze pe liniile de tramvai

Autor: George Cristea 11 sept. 2020 Știri auto

Primăria București vrea mai multe autobuze pe liniile de tramvai. STB a anunțat extinderea benzii unice pentru circulația autobuzelor pe linia de tramvai. Schimbările vor fi implementate de sâmbătă, 12 septembrie.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit unui comunicat al Societății de Transport București (STB), începând de sâmbătă, 12 septembrie, autobuzele liniei 232 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor de pe Șoseaua Olteniței între Piața Eroii Revoluției și Piața Sudului, numai pe sensul spre terminalul „Platforma Comercială Arcade Berceni” și între Str. Netea și Str. Șura Mare – pe sensul spre terminalul „Piața Unirii”.

Pe acest traseu, autobuzele vor efectua opriri la peroanele de tramvaie în stațiile: „Cimitirul Șerban Vodă” (ambele sensuri), „Opriș Ilie” (ambele sensuri), „Bd. Constantin Brâncoveanu” (ambele sensuri), „Huși” (ambele sensuri), „Piața Sudului” (ambele sensuri vis-a-vis de benzinăria MOL) și „Piața Sudului” (sensul către Str. Șura Mare, vis-a-vis de Mall Sun Plazza).

Soluția circulației pe liniile de tramvai a fost aleasă pentru fluidizarea circulației mijloacelor de transport, care ar fi putut astfel beneficia de culoarul prioritar al tramvaielor. Din păcate, nu peste tot spațiul este suficient de lat pentru a permite trecerea a două autobuze unul pe lângă celălalt. În scurt timp, au început să apară și alte probleme.

Ce probleme pot apărea când circulă autobuze pe liniile de tramvai

Acest proiect a fost deja implementat, într-o primă etapă, la începutul lunii iunie, pentru autobuzele de pe liniile 135, 182 și 330, care circulă, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 și 46. Ulterior, proiectul s-a extins și pentru autobuzele liniilor 143, 682 și R409 care circulă, de la începutul lunii august, pe calea de rulare a tramvaiului 21 de pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni.

Comunicatul STB mai vorbește de succesul proiectului. Dacă nu ne înșeală memoria, startului proiectului a fost marcat de un mare scandal iscat după ce roțile autobuzelor s-au acoperit cu bitum de la izolațiile șinelor de tramvai. Din această cauză, mijloacele de transport ale STB au avut de suferit, iar șoferii și-au exprimat frustrarea pe forumurile dedicate transportului în comun din București.

„În timpul mersului, roţile directoare nu mai au aderenţă, iar rostogolirea acestora nu este uniformă şi produce vibraţii în sistemul de direcţie, cu posibile smuciri necontrolate ale volanului. Aşteptăm să şi plouă ori sa ningă, să vedeţi probleme de derapaj ori lipsa frânării în siguranţă pe linia de tramvai” – scria atunci pe Facebook un fost lider sindical la societatea de transport pe vremea în care se mai numea încă RATB.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Forumul Metrou Ușor



Comentarii
Inchide