Primăria Capitalei va deconta combustibil de până la 500 lei pe lună pentru persoanele care fac car-sharing

Primăria Capitalei va deconta combustibil de până la 500 lei pe lună pentru persoanele care fac car-sharing

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Primăria Capitalei va deconta combustibil de până la 500 lei pe lună pentru persoanele din regiunea Bucureşti-Ilfov care fac car-sharing. Proiectul a fost aprobat joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Măsura este propusă pentru decongestionarea traficului din oraş şi simularea mobilităţii.

Potrivit proiectului de hotărâre aflat din nou pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi, Primăria Capitalei propune decontarea combustibilului folosit de cetăţeni până la valoarea de 500 de lei lunar, dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism proprietate personală pentru deplasarea în aceeaşi direcţie, către Bucureşti.

„Stimularea prin decontarea combustibilului in valoare de pana la 500 lei lunar în vederea încurajării unor asocieri voluntare prin care părinţii elevilor unităţilor de învăţământ primare şi secundare de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, care au domiciliul în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov pot folosi în comun autoturismul proprietate personală în vederea transportului copiilor, la instituţiile de învăţământ primare şi secundare de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, care vor fi selectate în cadrul unui proiect pilot”, se arată în proiectul de hotărâre.

 Comentarii
Inchide