Primăria Capitalei vrea 42 de trasee cu viteza restricționată la 30 km/oră

Autor: Daniel Samoilă 18 nov. 2021 Știri auto
Primăria Capitalei vrea 42 de trasee cu viteza restricționată la 30 km/oră

Primăria Capitalei propune un proiect prin care 42 de trasee din oraș să aibă viteza restricționată la 30 km/h. De asemenea, edilii vor un spațiu mai mare pentru pietoni și bicicliști.

Traseele vizate de Primărie sunt în centrul Bucureștiului. Șoferii vor trebui să circule încet și să aibă grijă la oamenii care merg pe jos, dar mai ales la bicicliști.

Spre exemplu, strada Arthur Verona din centrul Capitalei ar putea deveni una dintre străzile unde viteza va fi redusă de la 50 la 30 de km/h. Scopul proiectului este acela de a preveni riscul de accidente, dar și pietonii și bicicliștii să fie protejați.

Pe această stradă se vor efectua lucrări de mărire a spațiului pentru oamenii care ies la plimbare și pentru bicicliști. Șoferii vor fi obligați să reducă viteza. Primăria Capitalei vrea să facă același lucru și pe alte 41 de trasee similare.

Viteză redusă la 30 de km/h pentru șoferi pe unele străzi din București

Conform digi24.ro, proiectul a trecut votul consilierilor locali, iar Ministerul Dezvoltării va decide dacă acest proiect va fi pus în aplicare.

„Această limită de 30 de km pe oră trebuie configurată în funcție de stradă, trebuie să am limitatoare de viteză, treceri de pietoni sau intersecții denivelate.

Este un spațiu mult mai sigur pentru pietoni și pentru bicicliști”, a declarat Reini Stadler, specialist mobilitate urbană, pentru digi24.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide