Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în staţiunile din sudului litoralului

Autor: Mihai Morcovescu 15 iul. 2022 Știri auto
Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în staţiunile din sudului litoralului

Veste bună pentru turiștii care aleg să petreacă vacanța de vară pe litoral: taxa de parcare din stațiunile din sud a fost eliminată. Primăria Mangalia a anunțat printr-un comunicat de presă că a fost adoptat un proiect de hotărâre, iniţiat de primarul Cristian Radu.

Acesta vizează suspendarea plății tarifului pentru utilizarea locurilor de parcare amenajate în oraș și în stațiunile turistice. Este vorba despre Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter și Neptun-Olimp. Hotărârea va fi valabilă până la sfârșitul actualului sezon estival.

Edilul Mangaliei a precizat că s-a luat această decizie pentru impulsionarea sezonului turistic. În plus, în acest mod se dorește încurajarea cât mai multor turişti să îşi petreacă concediul în zona de sud a litoralul românesc.

Se dorește impulsionarea turismului în sudul litoralului

Parcarea în staţiunile din sudul litoralului costă 3 lei pe oră pentru autoturisme și 5 lei pe oră pentru autoutilitare. Tariful pe zi este de 15 lei pentru orice tip de autovehicul.

„Am luat această decizie pentru a impulsiona sezonul turistic şi pentru a încuraja cât mai mulţi turişti să petreacă vacanţele în staţiunile Mangaliei. Astfel, nu vor mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase maşina, în parcările publice din oraş şi staţiuni”, a declarat primarul Cristian Radu, citat de Digi24.

Edilul a mai anunţat că va propune celorlalţi primari ai localităţilor cu ieşire la mare să facă o adresă comună către Parlamentul României, prin care să solicite modificarea legislaţiei în vigoare, în sensul transferării sectoarelor de plajă în administrarea unităţilor administrativ-teritoriale.

„Voi propune colegilor primari să facem front comun pentru a cere Parlamentului modificarea legislaţiei specifice privind administrarea plajelor, astfel încât acestea să fie preluate de Primării şi date ulterior în folosinţă hotelierilor, în condiţiile legii. Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui şezlog sau pentru a putea pune un cearşaf pe nisip. De aceea, singura soluţie este ca plajele să ajungă direct la hotelieri, care să ofere gratuit şezlonguri turiştilor”, a mai spus primarul Mangaliei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Radu Cristian


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide