Primăria Sectorul 6 anunță majorarea semnificativă a amenzilor pentru parcarea pe spațiul verde

Autor: George Cristea 24 mart. 2021 Știri auto

Primăria Sectorul 6 anunță majorarea semnificativă a amenzilor pentru parcarea pe spațiul verde. Măsura este luată pentru pedepsirea celor care distrug spațiile verzi proaspăt amenajate.

Intră în Galeria FOTO

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţă creşterea amenzilor pentru maşinile parcate pe spaţiul verde. „Să dea Sfântul să se mai urce careva cu maşina pe acolo” este mesajul edilului, care anunţă că a angajat horticultori, botanişti şi peisagişti pentru amenajarea spaţiilor verzi.

Primarul Ciprian Ciucu susţine că nu foloseşte gazon scump deoarece este adeptul soluţiilor inteligente. De aceea, el a angajat specialişti care stabilesc strategia privind amenajarea spaţiilor verzi.

„Aici am supraînsămânțat puternic și sper să crească repede iarba. Nu aruncăm cu banii pe gazon la suprapreț, greu de întreținut, ci aplicăm pe scară largă soluții pentru care ne folosim mintea. De aceea am angajat in ultimul timp horticultori, botaniști, peisagiști”, a anunţat, pe Facebook, primarul Ciucu.

Majorarea amenzilor pentru parcarea pe spațiul verde. Care sunt noile valori?

Edilul şef al Sectorului 6 i-a avertizat pe şoferi să nu parcheze maşinile pe spaţiul verde deoarece în curând vor creşte amenzile. Asta nu i-a împiedicat pe unii șoferi să intre cu mașinile exact peste spațiul amenajat recent de primărie. Manevra l-a înfuriat pe primarul Ciucu.

„Azi, ADP Sector 6 a amenajat zona, a arat și a supraînsămânțat pentru ca în câteva luni să avem gazon natural, rezistent, frumos, până vom interveni cu alte amenajări peisagistice. În aceeași zi, doi-trei indivizi și-au bătut joc de munca noastră și de banii dumneavoastră și au revenit le vechile obiceiuri”, a scris Ciucu pe Facebook.

Acesta a anunțat și care este valoarea amenzilor majorate pentru cei care parchează mașina pe spațiul verde, indiferent dacă este sau nu verde în momentul faptei. Proiectul de modificare a HCL Sector 6 nr. 222/2016 privind staţionarea vehiculelor şi remorcilor pe spaţiile verzi se află în dezbatere publică și prevede majorări semnificative ale amenzilor.

„Este momentul să vă anunț că pentru astfel de cazuri amenzile nu vor mai fi de 500 de lei, ci de 1.500 de lei pentru autoturisme și nu vor mai fi de 1.000 de lei ci de 2.500 de lei pentru autovehiculele de peste 3,5 tone. Mai mult, îi vom da în judecată pentru recuperarea daunelor pe cei care le produc! Gata, s-a terminat, Sectorul 6 nu mai este sat fără câini!” a mai spus Ciprian Ciucu.

Primarul sectorului 6 s-a remarcat anterior prin propunerea de majorare a taxelor de parcare pentru locuitorii din sector. Măsura ar trebui să permită administrației să finanțeze construirea de parcări supraetajate care să rezolve problema locurilor de parcare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide