Primarul oprește trenul! Gabriela Firea vrea ca barierele să nu mai fie coborâte la ore de vârf

Autor: ProMotor 15 ian. 2020 Știri auto
Primarul oprește trenul! Gabriela Firea vrea ca barierele să nu mai fie coborâte la ore de vârf

Primarul Capitalei vrea să elimine blocajele rutiere care se formează în zonele de trecere la nivel cu calea ferată în București și la periferii. Iar soluția sa este de a schimba mersul trenurilor. Gabriela Firea vrea ca barierele să nu mai fie coborâte la ore de vârf.

O solicitare a fost deja înaintată Ministerului Transporturilor. Cererea vizează barierele CFR din Șoseaua Petricani din comuna Voluntari și din Șoseaua Andronache, aflată în sectorul 2.

Rezident al comunei Voluntari, Firea propune și construirea unor pasaje în zonele respective. În luna martie a anului trecut, site-ul stirileprotv.ro arătau cum primarul ajunge de acasă la Primăria din Bulevardul Regina Elisabeta în doar 20 de minute, cu ajutorul polițiștilor de la Brigada Rutieră, care îi asigură cale liberă.

Până când pasajele propuse vor fi ridicate, Gabriela Firea solicită ca mersul trenurilor să fie modificat, astfel încât să nu fie necesară coborârea barierelor în orele de vârf, când traficul este oricum foarte aglomerat.

„Sunt convinsă că va găsi o soluție pentru ca aceste bariere să nu mai fie coborâte la ore de vârf, adică dimineața între 6.30 – 9.30 și după-amiaza între 16.30 – 19.30. Creează un trafic intens în zona Pipera, unde sunt și foarte multe corporații cu mii de angajați. Se creează congestie în trafic în acea zonă”, a declarat edilul, care susține că aceste bariere sunt coborâte uneori chiar și câte jumătate de oră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide