Primele imagini cu autobuzele hibride care vor circula în București

Autor: Elena Luchian 01 mart. 2020 Știri auto

A sosit la București unul dintre autobuzele hibride care vor circula în Capitală începând cu luna aprilie. Este vorba de vehicule Mercedes-Benz Citaro Hybrid, desemnat Autobuzul Anului în 2019.

Intră în GALERIA FOTO

La mai bine de un an de la sosirea autobuzelor diesel Otokar, de luna viitoare pe străzile Bucureștiului își vor face apariția în premieră 130 de autobuze hibride. Cel sosit deja este un prototip care va fi folosit la instruirea personalului.

Valoarea totală a contractului este de aproximativ 50 de milioane de euro cu TVA. Autobuzele dispun de o garanție de 8 ani sau 480.000 de kilometri.

Motorul electric, dispus între motorul diesel și transmisia automată, angrenează roțile, dar generează și energie atunci când autobuzul frânează. Aceasta este stocată într-o baterie litiu-ion și folosită la plecarea de pe loc a autobuzului din stațiile STB sau în blocajele rutiere. Acest lucru determină o reducere semnificativă a consumului de carburant și a noxelor emise.

Autobuzele beneficiază de un interior modern și practic. Sunt disponibile 27 de locuri pe scaunele tapitațe aflate la bord și 80 de locuri în picioare. Vehiculele sunt echipate cu sistem de climatizare automat, dar și cu rampă pentru persoanele cu dizabilități și prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile. Un sistem informatic performant redă informații relevante referitoare la călătorie.

Șoferul de Mercedes-Benz Citaro Hybrid va primi numeroase siteme de asistență pentru sporirea siguranței și confortului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook Gabriela Firea



Comentarii
Inchide