Primele imagini cu noile autobuze chinezești care vor circula în București

Autor: ProMotor 19 sept. 2023 Știri auto

Primele imagini cu noile autobuze electrice care vor ajunge în București, începând cu luna noiembrie, au fost postate marți, pe pagina de Facebook a viceprimarului Stelian Bujduveanu.

Autobuzele sunt cumpărate de la firma BMC TRUCK & BUS din România, iar valoarea contractului este de 290.000.000 lei, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice.

„Cele 100 de vehicule sunt pregătite în acest moment pentru a fi livrate către Capitală. Autobuzele au 12 metri lungime, autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat”, a scris astăzi (19 septembrie) Bujduveanu pe pagina de Facebook.

„Noile autobuze:
– silențioase
– digitale
– confortabile
– economice
Digitalizat. Modern. Avantajos.
Acesta este noul transport public din București”, mai scrie viceprimarul pe rețeaua de socializare.

Firma din Ciorogârla care vinde autobuze produse în China

Conform HotNews.ro, firma BMC TRUCK & BUS este din Ciorogârla, însă autobuzele sunt produse în China de ZTE Smart Auto, cu componente importate în mare parte din Europa, a declarat directorul executiv al BMC Trucks & Bus SRL, Silvia Colacea, pentru Spotmedia.ro.

Primăria Capitalei a organizat, începând din 2019, 4 licitații pentru achiziția celor 100 de autobuze electrice, primele trei fiind anulate.

La a patra licitație, lansată în iulie 2022, 6 firme au depus oferte: BMC Truck & Bus, Solaris Bus&Coach, Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret, Mercedes- Benz Trucks & Buses Romania, New Kopel Car Import și Otokar Europe.

În decembrie anul trecut, municipalitatea a anunțat că oferta câștigătoare este cea depusă de firma turcească – Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret, însă nu trecuse perioada de contestații.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Stelian Bujduveanu - Facebook



Comentarii
Inchide