Primele imagini cu noul Duster surprins la teste pe drumurile din România – FOTO

Autor: Marius Vișan 14 nov. 2017 Știri auto

‎Claudiu Stănescu‎ a postat pe Facebook primele imagini cu noul Duster suprins în folie camuflaj, pe drumurile din România.  

Cea de-a doua generaţie a SUV-ului Dacia Duster promite o adevărată revoluţie la Mioveni. Dacă în urmă cu aproape opt ani Duster venea în premieră cu scaune încălzite şi tapiţerie din piele, însă cu un interior foarte asemănător cu cel de la Logan şi Sandero, acum însă, noul Duster vine cu un interior complet nou.

Printre premiere se numără accesul keyless-go, având o cheie tip cartelă similară cu cea de pe modelele Renault, care permite pornirea motorului din buton. Lista echipamentelor este completată de climatizarea automată cu butoane speciale care includ un display pe acestea. Dacă în prima fază Duster va veni cu sistemul multimedia regăsit momentan şi pe Logan şi Sandero, de anul viitor va veni cu o nouă tabletă care ar putea veni inclusiv cu Android Auto şi Apple Car Play – informaţie aflată încă la nivel de zvon.

Tot printre noutăţi vine faptul că Duster va avea în premieră şase airbaguri, având pe lângăclasicele frontale şi laterale şi airbaguri cortină. Tot un plus de siguranţă vine de la şasiul întărit şi senzorul pentru unghi mort.

Pentru off-road, noul Duster poate fi echipat cu un sistem de camere video montate în oglinzi, faţă şi spate. Cel de la volan va putea vedea individual fiecare cameră, însă nu şi maşina „de sus” cum se întâmplă la Nissan spre exemplu.

La bord Duster a preluat ideea planţei de la Nissan, iar ceasurile de bord au un design nou, alături de un nou display pentru computerul de bord cu display LCD.

„Păstrăm preţul, oferim un spaţiu interior mai mare şi corectăm ce doresc clienţii – venim cu un plus de confort şi de siguranţă. Spre exemplu, scaunele sunt reproiectate şi mult mai confortabile, habitaclul este mai practic şi cu mai multe spaţii de depozitare (inclusiv portierele spate dispun acum de buzunare – n.red.)”, explică Vincent Fournier, director de pro­gram pentru noul Duster.

De asemenea, tot pentru un plus confort noul Duster vine cu o nouă servodirecţie, senzor de lumină, astfel încât farurile să se aprindă automat la lăsarea întunericului şi senzor de ploaie pentru pornirea automată a ştergătoarelor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide