Primele imagini oficiale cu noul Jaguar F-Type Coupé

Autor: ProMotor 20 nov. 2013 Știri auto

Noul Jaguar F-Type Coupé este bazat pe conceptul C-X16 prezentat în 2011 la Salonul Auto de la Frankfurt, despre care s-a spus atunci că ar putea prefigura un frate pentru Jaguar XK.

Englezii revin în 2013 cu versiunea de serie, botezată F-Type Coupé, ce se va alătura lui F-Type cabrio şi va fi pus în vânzare începând cu primăvara lui 2014, în trei versiuni: F-Type Coupé, F-Type S Coupé şi F-Type R Coupé.

Versiunea de bază F-Type Coupé este dotată cu propulsorul V6 de 3 litri şi 335 CP, capabil să parcurgă plaja 0-100 km/h în peste cinci secunde şi să atingă o viteză maximă de 259 km/h.

Pentru cei mai pretenţioşi, Jaguar pune la dispoziţie şi versiunea F-Type S Coupé, bazat pe acealşi propulsor menţionat mai sus, care a fost însă setat în aşa fel încât să producă 375 CP.

Constructorul din Coventry nu-i neglijează nici pe clienţii mai hardcore şi le dedică acestora varianta F-Type R Coupé. Propulsată de un motor V8 de 5 litri şi 542 CP, această versiune accelerează de la 0 la 100 km/h în 4 secunde şi atinge o viteză maximă limitată electronic la 299 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide