Primele informaţii şi imagini oficiale ale noii generaţii Mazda3

Autor: Andrei Nan 27 iun. 2013 Știri auto

Cel mai bine vândut model Mazda devine cel de-al treilea membru al unei noi generaţii de automobile, care prezintă linia de design “Kodo – sufletul mişcării” şi o gamă completă de tehnologii SKYACTIV care sfidează convenţionalul. Noua Mazda3 se alătură astfel modelelor premiate Mazda CX-5, lansat în 2012, şi Mazda6.

“Totul este incitant la noua Mazda3, de la felul cum arată şi cum se simte până la performanţele dinamice, feedback-ul rapid, fiabilitatea şi costurile de operare”, declară Jeff Guyton, Preşedinte şi CEO Mazda Motor Europe. “Deja avem aşteptări mari în ceea ce priveşte succesul vânzărilor acestui model, dar cred că s-ar putea să ne surprindă chiar şi pe noi.”

Noua compactă, care reprezintă aproximativ o treime din vânzările Mazda la nivel internaţional, este un element vital al planurilor companiei. Deja Mazda se gândeşte că va ridica din nou ştacheta pentru acest segment cheie de autoturisme după ce modelul a totalizat de la lansarea din 2003 până în prezent peste 130 de premii.

Noua Mazda3 este diponibilă în 5 niveluri de echipare: Emotion, Challenge, Attraction, Revolution şi Revolution TOP. Versiunea Challenge are potenţialul necesar să devină preferata publicului, beneficiind de un pachet complex de dotări.

Acesta include printre altele sistemul i-STOP, computer de bord, conectivitate Bluetooth cu comandă vocală, jante de aliaj de 16 inci, proiectoare de ceaţă, pilot automat, display color tactil de 7 inch, sistem audio şi conectivitate USB, comenzi audio pe volan, buton rotativ de comandă HMI, oglinzi electrice, geamuri electrice faţă-spate, climatizare automată bi-zonă, volan şi manete schimbător şi frână îmbrăcate în piele, buton de pornire pentru motor, scaune cu sistem ISOFIX, asistent de frânare inteligent de oraş (SCBS), sisteme de asistenţă la plecarea din rampă şi de monitorizare a presiunii în pneuri, ABS, EBD, DSC (sistem de control al stabilitatii dinamice) şi 6 airbag-uri. În combinaţie cu motorizarea pe benzină G100 şi transmisia manuală cu şase trepte noua Mazda3 Challenge are un preţ de 16.690 euro.

Noua Mazda3 poate fi comandată cu unul dintre cele trei motoare SKYACTIV disponibile pe benzină sau motorină în patru trepte de putere: benzină G100 de 1,5l, G120 şi G165 de 2l  respectiv diesel bi-turbo CD150 de 2,2l. Acestea pot fi cuplate în funcţie de preferinţe şi disponibilitate la cutia SKYACTIV-AT, automată, sau SKYACTIV-MT, manuală, cu 6 rapoarte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide