Primele modele electrice BMW construite pe platforma Neue Klasse vor fi un sedan și un SUV

Autor: Mihai Morcovescu 04 aug. 2022 Știri auto
Primele modele electrice BMW construite pe platforma Neue Klasse vor fi un sedan și un SUV

Producătorul german de automobile de lux BMW se află în plin proces de dezvoltare a noii platforme destinate vehiculelor electrice. Denumită Neue Klasse, aceasta va sta la baza unor noi modele cu zero emisii pe care le vor construi bavarezii.

Primul autovehicul dezvoltat pe viitoarea arhitectură electrică nu va fi, așa cum se credea, un crossover. Potrivit șefului BMW, Oliver Zipse, acesta va fi un sedan de clasă compactă, iar ceva mai târziu va fi urmat de un SUV sportiv. Ambele modele ar urma să fie lansate în cursul anului 2025.

Viitoarele modele electrice vor reprezenta peste 50% din vânzările BMW

Cu modelele i4 și iX, cei de la BMW oferă în prezent două dintre cele mai populare vehicule electrice. Acestora li se vor alătura spre mijlocul deceniului o nouă generație de mașini cu emisii zero, care vor susținute de ceea ce compania bavareză numește „Neue Klasse”.

Este vorba despre o nouă platformă, care în prezent este în curs de dezvoltare. Primele modele care vor primi viitoarea arhitectură electrică vor fi un sedan de segment C și un SUV cu valențe sportive.

Informația a fost inclusă în comunicatul de presă care detaliază rezultatele financiare ale BMW Group în primul semestru din 2022. Potrivit CEO-ului mărcii bavareze, Oliver Zipse, „Neue Klasse” va sta la baza celor două modele.

„Din 2025 vom face următorul mare pas cu Neue Klasse. Această platformă definește ceea ce va reprezenta Grupul BMW în viitor. Pentru început, plănuim un sedan de clasă compactă în segmentul modelului Seria 3 și un SUV sport”, a declarat Zipse. Acesta a mai precizat că, până în 2030, mașinile dezvoltate pe noua platformă vor reprezenta mai mult de jumătate din totalul vânzărilor companiei.

BMW nu a dezvăluit mai multe detalii cu privire la viitoarele sale vehicule electrice. În schimb, nemții spun că în paralel cu viitoarele modele electrice dezvoltate pe noua arhitectură vor fi produse și mașini echipate cu motoare termice, care vor avea la bază alte platforme ale grupului.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide