Primele schiţe cu noua limuzină Kia

Autor: Andrei Nan 14 feb. 2012 Știri auto

Kia a dat publicităţii trei poze teaser ale noii limuzine Kia, cunoscută sub numele de cod KH. Maşina va fi lansată pe piaţă în prima parte a acestui an, în Coreea. La prima vedere maşina se pare că împrumută elemente de desgin de la Kia Optima, conceptul GT lansat la Frankfurt 2011.

Din păcate producătorul coreean nu a dat publicităţii nici un fel de informaţie legată de motoare sau platforma pe care va fi construit acest model. Totuşi, se pare că modelul va benefia de arhitectura modelului Genesis, adică va avea tracţiune spate. Se poate presupune că maşina va avea aceleaşi propulsoare ca şi Genesis, adică motoarele V6 pe benzină de 3,8 litri,V8 4,6 litri şi cel de 5,0 litri cu opt pistoane în V.

Totuşi, conceptul GT, prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Frankfurt, beneficia de un propulsor V8 twin-turbo. Ar fi foarte interesant dacă cei de la Kia ar lansa şi un nou propulsor odată cu acest model.

Ceea ce este sigur, în acest moment, este faptul că Kia KH nu va fi prezentă pe piaţa din Anglia, iar în Europa centrală nu va fi lansată cel puţin în acest an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide