Primii 40 de km din Drumul Expres Pitești-Craiova ar putea fi inaugurați până pe 1 mai

Autor: Cristian Gubandru 26 mart. 2022 Știri auto

Asociația Pro Infrastructură se așteaptă să fie deschiși circulației până pe 1 mai cei 39,85 kilometri ai primei secțiuni din Drumul Expres Pitești-Craiova.

„Constructorul, UMB, a avansat bine în sezonul rece, așa cum ne-a obișnuit și, din cele trei puncte critice majore, două sunt ca și rezolvate: podul peste Olteț și culeea de est a podului peste Olt și Balta Milcov. Însă zona subtraversărilor de la Găneasa este cea care ne dă emoții. Încă nu avem informații clare dacă, tehnic și birocratic, execuția celui de-al doilea pod feroviar peste DEx12 se poate face sub trafic.

Dacă da, atunci avem toate șansele să circulăm de 1 mai, evitând complet cele două orașe în care șoferii pierd chiar și 90 de minute. Dacă nu, tranzitarea zonei va da în continuare dureri de cap. Și mai grav este că, dacă podul feroviar nu se poate construi sub trafic, inaugurarea se poate amâna cu multe luni, posibil chiar spre finalul verii!”, a scris pe Facebook Asociația Pro Infrastructură.

VIDEO: Drumul Expres Pitești-Craiova DEx12 Balș Vest-Slatina Est – 17.03.2022

Secțiunea Balș-Slatina este parte din Drumul Expres Craiova-Pitești și are două contracte, ambele semnate cu UMB în 03.12.2018, cu 12 luni de proiectare și 24 de execuție.

Lucrările în teren au fost efectiv demarate în toamna lui 2019 și termenul de finalizare a fost extins, în mod corect, până în această primăvară.

Sursa: Asociatia Pro Infrastructura

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Asociatia Pro Infrastructura


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide