Primii 63 de kilometri din Autostrada Moldovei au fost scoși la licitație. Câștigătorul va trebui să predea autostrada în 20 de luni

Autor: Cristian Agatie 02 iun. 2021 Știri auto

Primii 63 de kilometri din Autostrada Moldovei au fost scoși la licitație, a anunțat Compania Națională de Drumuri (CNAIR). Câștigătorul va trebui să predea autostrada în circulație în termen de 20 de luni de la startul lucrărilor.

Intră în Galeria FOTO

Licitația pentru construirea autostrăzii A7 Ploiești Buzău a fost publicată în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP). Depunerea ofertelor se va încheia pe data de 4 august, urmând ca desemnarea câștigătorilor să se facă în cel mai scurt timp, după rezolvarea eventualelor contestații. Constructorii care vor câștiga licitația vor putea începe lucrările imediat, toate avizele și exproprierile fiind deja finalizate. În schimb, vor avea la dispoziție numai 20 de luni pentru a o preda în trafic.

„Încercăm să o facem bună practică, în sensul că toate avizele au fost obținute. La momentul adjudecării vom avea autorizația de construire și toate exproprierile terminate și toate descărcările arheologice terminate”, a anunțat Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR.

Primii kilometri din Autostrada Moldovei, scoși la licitație. Când vom circula pe A7?

Contractul este împărțit în trei loturi, respectiv:

  • Lot 1 Dumbrava-Mizil, în lungime de 21 km – valoare maximă 1,95 miliarde lei
  • Lot 2 Mizil-Pietroasele, în lungime de 28,35 km – valoare maximă 1,74 miliarde lei
  • Lot 3 Pietroasele-Municipiul Buzău, în lungime de 13,90 km – valoare maximă 1,36 miliarde lei

Pe traseul autostrăzii sunt prevăzute șase noduri rutiere, 42 de poduri/pasaje/viaducte, patru parcări/spații de servicii și  două centre de întreținere. În plus, vor fi perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi și stații de încărcare pentru vehicule electrice în spațiile de servicii.

Potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă, A7 este coloana vertebrală a Moldovei, cei 320 km de la Pașcani până la autostrada A3 București-Ploiești (Dumbrava) trecând pe lângă Bacău, Adjud, Focșani și Buzău. A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în PNRR.

„Ne propunem ca până la sfârșitul verii să scoatem la licitație sectorul Buzău-Focșani, iar până la sfârșitul anului Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani”, afirma recent ministrul Transporturilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide