Primul autobuz robot din lume a fost introdus în serviciul de transport public în martie 2019

Autor: ProMotor 21 mart. 2019 Știri auto
Primul autobuz robot din lume a fost introdus în serviciul de transport public în martie 2019

Gacha este primul autobuz robot autonom din lume. Acesta are capacitatea de a naviga în mod fiabil în întuneric, precum şi pe ploaie sau zăpadă. Gacha utilizează o tehnologie de direcţie complet nouă, care a fost testată pentru a funcţiona în condiţiile arctice din Laponia. Acest lucru îi conferă un avantaj competitiv unic faţă de alte soluţii autonome. 

Autobuzul Gacha, dotat cu pneuri de iarnă Nokian Hakkapeliitta R3, a fost introdus în serviciul de transport public în martie 2019.

Pentru început, se intenţionează utilizarea autobuzului în această primăvară în traficul de pasageri din trei oraşe finlandeze. Sensible 4 şi MUJI vizează dezvoltarea microbuzelor autonome pentru uz public şi furnizarea de servicii de transport consumatorilor începând cu anul 2021.


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide