Primul exemplar BMW Seria 2 Coupe a ieșit de pe linia de producție – GALERIA FOTO

Autor: Marius Vișan 15 sept. 2021 Știri auto

Uzina BMW din San Luis Potosi a început producţia noului BMW Seria 2 Coupe. Noul compact sport este prima lansare a mărcii complet executată şi pusă în funcţiune în Mexic.

Uzina din San Luis Potosi este cea mai nouă din reţeaua globală de producţie a companiei. De la design şi construcţie, uzina a fost concepută pentru a se adapta cu uşurinţă pentru a produce diferite modele.

BMW Seria 2 Coupe este născut în Mexic pentru piaţa globală

Aspectul său distinct, un motor pe benzină cu şase cilindri dispuşi în linie la vârful gamei, tracţiunea spate şi componentele şasiului preluate de la BMW Seria 4 poziţionează noul BMW Seria 2 Coupe în gamă, faţă de compactul BMW Seria 1, punând în acelaşi timp bazele atributelor de performanţă dincolo de orice rival din segment.

Intră în GALERIA FOTO

BMW Seria 2 Coupe vinde cu motoare cu patru şi şase cilindri

Cu un motor cu şase cilindri dispuşi în linie care încununează portofoliul de motoare, noul BMW Seria 2 Coupe dezlănţuie o sursă de putere fără un rival comparabil din clasa sa. Cu o putere maximă de 275 kW/374 CP, motorul dezvoltă cu 25 kW/34 CP mai mult decât cel al predecesorului său. Cuplul maxim este de 500 Nm, iar noul BMW M240i xDrive Coupé accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde.

BMW 220i Coupé este propulsat de un motor pe benzină nou, cu patru cilindri, în care un colector de evacuare integrat în chiulasă reduce şi mai mult emisiile. Cu o putere maximă de 135 kW/184 CP şi un cuplu maxim de 300 Nm, noul BMW 220i Coupé sprintează de la 0 la 100 km/h în 7,5 secunde.

O versiune de 180 kW/245 CP a noului motor pe benzină, cu patru cilindri, va echipa BMW 230i Coupé care urmează să se alăture portofoliului în vara anului 2022.

Două turbine şi tehnologia mild-hybrid de 48V oferă motorului diesel cu patru cilindri al noului BMW 220d Coupé un avantaj clar faţă de predecesorul său în ceea ce priveşte puterea şi eficienţa. Propulsorul de 2,0 litri dezvoltă o putere maximă de 140 kW/190 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm. Noul BMW 220d Coupé accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde.

Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide