Primul caz din România în care un biciclist este judecat şi condamnat pentru uciderea din culpă a unui pieton

Autor: ProMotor acum 3 ani Știri auto
Primul caz din România în care un biciclist este judecat şi condamnat pentru uciderea din culpă a unui pieton

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe un bărbat din Brăila care a intrat în plin cu bicicleta într-o bătrână de 89 de ani, pe trecerea de pietoni.

Brăilean de 61 de ani a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendarea executării, pentru ucidere din culpă. Acesta a fost obligat şi la plata a 11.421 de lei drept daune materiale şi 20.000 lei ca daune morale către o rudă a victimei.

Este primul caz din România în care un biciclist este judecat şi condamnat pentru uciderea din culpă a unui pieton.

Bărbatul a lovit cu bicicleta o bătrână pe o trecere de pietoni din Brăila cu o viteză estimată de aproximativ 16 kilometri pe oră, impactul fiind fatal pentru victimă. Fapta s-a produs pe 5 mai 2017, când bărbatul şi-a condus bicicleta, deşi consumase băuturi alcoolice.

“Deşi se apropia de trecerea de pietoni, inculpatul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice nu a adoptat o conduită preventivă, în sensul de a reduce şi chiar de a opri bicicleta. Chiar dacă a observat că autoturismul Logan de culoare albă a redus viteza şi a oprit în dreptul trecerii de pietoni, inculpatul nu a adoptat, la rândul său, o conduită preventivă, continuându-şi deplasarea prin spaţiul dintre autoturism şi bordură, astfel că a pătruns pe trecerea de pietoni şi a acroşat-o pe victima angajată în traversarea carosabilului pe marcajul pietonal”, precizează procurorul de caz în rechizitoriu.

Sursă: Adevărul.ro
Comentarii
Inchide