Primul constructor care va folosi imprimante 3D în producţia de masă a pieselor

Autor: Alex Ciutacu 12 sept. 2018 Știri auto
Primul constructor care va folosi imprimante 3D în producţia de masă a pieselor

Volkswagen a descoperit o nouă modalitate de a utiliza imprimantele 3D, folosindu-le în producţia de masă a componentelor auto, potrivit CNN. Cel mai mare producător auto din lume a anunţat săptămâna aceasta că va implementa tehnologia HP de printare a metalelor pentru a produce anumite piese auto, precum schimbătorul de viteze.

Volkswagen a transmis că va începe să producă anumite piese structurale în masă în următorii doi-trei ani.

„Probabil nu vom produce un vehicul complet cu o imprimantă 3D în viitorul apropiat, însă numărul de componente produse prin acest proces va creşte considerabil”, spune Marting Goede, care conduce divizia de dezvoltare şi planificare tehnologică a producătorului german.

Printarea 3D nu este neapărat o noţiune nouă în producţia auto, însă până acum a fost utilizată doar la nivel de prototip pentru anumite componente. În structura unui model Volkswagen sunt utilizate până la 8.000 de piese.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide