Țara în care se va inaugura primul drum din lume care încarcă mașinile electrice în mers

Autor: Promotor 21 mai 2021 Știri auto

Infrastructura precară și costurile de achiziție mari ale mașinilor electrice îi descurajează pe mulți dintre cei care își doresc o mașină cu emisii zero. Dar aceste aspecte par să se rezolve treptat. Într-o țară din Europa se va inaugura primul drum din lume care încarcă mașinile electrice în mers.

GALERIE FOTO

Și nu este vorba despre un drum oarecare, ci chiar despre o autostradă. De multe ori, posesorii de mașini electrice evită drumurile de mare viteză. Acest lucru se întâmplă pentru că rularea la peste 100 km/h, de exemplu, scade semnificativ autonomia. Însă, de acum, nu vor mai trebui să-și facă griji în acest sens dacă vor călători în Italia. În Peninsulă se va inaugura un tronson de autostradă pe care mașinile electrice pot fi încărcate în mers.

Segmentul se va întinde însă, pe o distanță de doar 1.050 de metri. Acesta se va afla pe autostrada A35, care face legătura dintre Brescia și Milano, în apropierea unui nod rutier. Un sistem de încărcare prin inducție, cuplat la o sursă de curent de un megawatt, va transfera energie electrică mașinilor cu emisii zero.

Acel segment de autostradă va fi dotat cu o conectivitate 5G și cu o tehnologie denumită “transfer dinamic de energie fără cablu.

Autostrada care încarcă mașinile electrice în mers – autoritățile italiene nu au anunțat data inaugurării

Giganți din industria auto și a tehnologiei, precum Stellantis și Iveco, sunt implicați în acest proiect demarat de o companie din Israel, ElectReon. Și universități din Italia fac parte din echipa care va aduce un sistem de încărcare a mașinilor electrice pe autostrada A35.

Autoritățile italiene nu dau o dată exactă pentru inaugurarea tronsonului respectiv. Presa din Italia vorbește despre o etapă de cercetare care se va întinde pe o perioadă de câteva luni. În acest moment, specialiștii încearcă să găsească cel mai potrivit tip de asfalt pentru tronsonul special.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide