Primul MINI Electric de competiție din istorie este pregătit în România

Autor: George Cristea 26 aug. 2020 Știri auto

Primul MINI Electric de competiție din istorie este pregătit în România cu ajutorul Vitesco Techologies. Mașina a participat la raliul de regularitate Transylvania Classic și urmează să fie dezvoltată în continuare pentru competițiile de viteză în coastă, super rally și ROTAC.

Intră în Galeria FOTO

Cine spunea că mașinile electrice nu pot livra performanțe în competițiile automobilistice? În 2010, un MINI E, special pregătit, stabilea primul record din istorie pentru o maşină electrică pe faimoasa buclă Nürburgring-Nordschleife. La 10 ani distanţă de această performanţă, automobilul Vitesco Technologies MINI Electric Racing pregătit în România va fi prima maşina electrică de competiţie din istoria mărcii britanice.

Proiectul folosește platforma primul model electric Mini – Cooper SE – care s-a remarcat prin calitațile sale dinamice, cu nimic mai prejos decât ale fraților săi propulsați de motoare cu ardere internă. Vitesco Technologies MINI Electric Racing va fi pregătit pentru a participa la mai multe competiţii în România, inclusiv Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, Campionatul Naţional de Super Rally şi ROTAC.

Primul MINI Electric de competiție a primit deja botezul în competiții

Pilotul principal al proiectului este Dominic Marcu, cu o experienţă de 4 ani în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. În sezoanele 2015 şi 2019, a obţinând mai multe victorii şi clasări pe podium în clasele A1 şi N1. Dominic are o lungă serie de colaborări cu BMW Group România din postura de trainer de pilotaj.

Federaţia Română de Automobilism Sportiv a arătat deschidere şi susţinere pentru a susţine participarea automobilelor electrice la startul competiţiilor naţionale, unde au fost deja stabilite mai multe premiere importante.

Raliul de regularitate TRANSYLVANIA CLASSIC a marcat prezentarea specială a maşinii, înscrisă în competiţia de electrice. MINI Electric Racing a fost aliniat la start de echipajul de ingineri Vitesco Technologies: Vlad Ruxandu şi Răzvan Simion. La prima participare într-o astfel de competiţie, cei doi au reuşit la final o clasare pe locul al cincilea dintr-un total de 25 de participanţi.

Următoarele etape în pregătirea MINI Electric Racing sunt pregătirile de siguranţă: roll-cage, scaune sport, centuri cu prindere în 5 puncte etc., urmând ca pe parcursul anului să aibă loc îmbunătăţiri constante de dinamică şi performanţe ale sistemului de rulare electric. Primul obiectiv competiţional este o participare oficială în Campionatul Naţional de Super Rally, la etapa din 11-12 septembrie de la Mangalia.

Nu este primul proiect Mini desfășurat în România. Cu prilejul aniversării a 45 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului, Mini a realizat un pictorial spectaculos pe cel mai spectaculos drum de condus din lume, care s-a viralizat pe canalele de comunicare ale producătorului britanic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide