Primul showroom Tesla din România se va deschide în curând

Autor: ProMotor 14 mai 2020 Știri auto

Primul showroom Tesla din România se va deschide în curând. Vestea îi bucură pe fanii brand-ului, care vor putea beneficia astfel de subvenția oferită de stat pentru mașinile electrice.

GALERIE FOTO

Se va deschide primul showroom Tesla din România. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a confirmat informația lansată luna trecută de jurnalistul George Buhnici, și el posesor de Model 3.

Există informații referitoare la două posibile locații: centrul commercial din Băneasa sau un complex rezidențial aflat în sectorul 2 al Capitalei. Spațiul va fi accesibil clienților începând cu această vară. Un service pentru modelele Tesla ar putea să-și facă apariția în Pipera.

Centrul nu va fi o reprezentanță oficială, ci un distribuitor care va opera în regim privat. Ar putea să-și facă apariția acolo și câteva stații Supercharger pentru încărcare rapidă.

Tesla prin Rabla Plus?

Modelele Tesla nu au putut fi achiziționate până acum prin programul Rabla Plus, pentru că producătorul nu a fost reprezentat oficial în România. Acest lucru se va schimba însă, începând cu această vară, odată cu apariția primului showroom, care va expune și va comercializa mașinile electrice.

Astfel, cei care doresc să-și achiziționeze una dintre mașinile electrice construite de producătorul american cu sediul în Freemont, California, vor beneficia de ecobonusul oferit de programul guvernamental.

Pentru un autoturism electric, cumpărătorul poate obține de la stat o subvenție de 45.000 de lei. Valoarea ecobonusului nu trebuie să depășească 50% din valoarea mașinii achiziționate, dar, în cazul autoturismelor Tesla, nu există acest risc.

La acest bonus garantat prin programul Rabla Plus, se poate adăuga și prima de casare, cotată la 6.500 de lei, acordată prin intermediul programului Rabla.

Cea mai accesibilă Tesla este Model 3, cu preț de pornire în Ungaria de 39.500 de euro. Este prețul pentru versiunea entry-level disponibilă în Europa, Standard Range Plus, cu tracțiune spate și autonomie de până la 402 kilometri. Astfel, clienții români care beneficiază de subvențiile de la stat pot achiziționa mașina cu o sumă care nu depășește 30.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide