Primul supercar electric dezvoltat integral în România a fost prezentat la București – VIDEO

Autor: Marius Vișan 20 mart. 2022 Știri auto

Primul supercar electric dezvoltat integral în România a fost prezentat în cadrul unui eveniment organizat sâmbătă, 19 martie, la București. Este vorba despre un concept car dezvoltat de compania CryptoDATA Tech.

”Momentum”, cum a fost denumit conceptul, reprezintă primul supercar complet electric cu modul Blockchain dezvoltat integral în România.

În cadrul evenimentului, compania românească CryptoDATA Tech a prezentat serie de proiecte inovatoare menite să faciliteze integrarea dispozitivelor smart în platforme revoluționare.

Intră în GALERIA FOTO

Detalii despre acest concept unic în România

”Ca și performanțe astăzi la nivel de concept funcțional, măsurate de noi, autonomia se duce în jur de 400 de kilometri maxim, 350 – 400, depinde de regimul de condus, viteza maximă, sincer să fiu nu am măsurat-o.

Pe bancul de probe am depășit 220 de kilometri la oră dar n-am avut o licență să ieșim cu ea pe drumurile publice încă, iar pe circuit am măsurat alți parametri decât viteza maximă, pentru că am fost în faza de teste.

Accelerație… depinde de configurația de putere motor și de bateriile instalate… între 2,8 și 5,2 secunde, depinde de foarte multe, de motor, de tracțiune, momentan noi am construit-o doar tracțiune spate”, a declarat pentru G4Media.ro Ovidiu Toma, CEO al CryptoDATA. Acesta a mai declarat că supercar-ul ar putea ieși pe piață în aproximativ trei ani.

Vezi aici imagini de la lansare

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide