Primul SUV pur electric Mercedes-Benz a început să fie produs în Germania. Ce preţ are modelul EQC – VIDEO

Autor: Marius Vișan 06 mai 2019 Știri auto
Primul SUV pur electric Mercedes-Benz a început să fie produs în Germania. Ce preţ are modelul EQC – VIDEO

Gama electrică Mercedes-Benz este gata pentru lansare. Mercedes-Benz EQC a început să fie produs la uzina Mercedes-Benz din Bremen – şi poate fi comandat acum. În cadrul fabricii din Bremen EQC poate fi integrat în mod flexibil în producţia de serie a vehiculelor cu motor cu combustie sau hibride. Acolo sunt produse modele precum Clasa C Sedan şi Estate, precum şi GLC şi GLC Coupé.

VIDEO

Mercedes-Benz EQC este un SUV pur electric care vine să combine confortul, calitatea şi utilitatea de zi cu zi. „EQC combină designul cu funcţionalitatea. Oferă un mijloc pur electric de mobilitate cotidiană sub forma unui pachet special: EQC este o maşină electrică, dar în acelaşi timp este un automobil 100% Mercedes”, a declarat Dieter Zetsche.

EQC oferă o privire asupra designului abordat de Mercedes pentru gama sa electrică. Calitatea fabricaţiei şi confortul sunt atribute ale automobilelor Mercedes-Benz pe care noul EQC le respectă. Totodată, performanţele dinamice sunt tipice brandului premium german, EQC fiind propulsat de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Împreună, ele livrează 300 kW (400 cai-putere) şi un cuplu maxim de 765 Nm, în timp ce capacitatea bateriei (80 kWh) oferă o autonomie de până la 450 kilometri. Sprintul 0-100 km/oră ar urma să fie atins în 5,1 secunde, iar viteza maximă este de 180 km/oră.

Mercedes EQC va fi oferit cu tracţiune integrală 4MATIC. Interiorul va avea sistemul de infotainment MBUX, cu două ecrane în partea superioară a planşei de bord.

Mercedes-Benz EQC are dimensiunile unui SUV de clasă medie, precum Mercedes GLC sau BMW X3: 4,76 metri lungime, 1,88 metri lăţime  şi o înălţime de 1,62 metri. Ampatamentul atinge 2,87 metri.

Cu designul său curat şi culorile luminoase tipice mărcii, Mercedes-Benz EQC este un vehicul electric avangardist.

Preţurile încep de la 71.281 de euro pentru versiunea de bază.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide