Probabil cel mai frumos break din lume – FOTO

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Știri auto

Volvo a dezvăluit la începutul anului noul V60 cu cinci uşi, maşina estate premium de dimensiuni medii. Maşina a fost lansată în habitatul ei natural – pe aleea casei unei familii din Stockholm – evidenţiind genealogia Volvo Cars pentru estate-urile de familie. 

Puţini producători de maşini se pot compara cu istoria şi credibilitatea Volvo Cars în construirea de maşini estate practice şi versatile, cu design bine realizat.

Motoarele Volvo diesel D3 150CP şi pe benzină T4 190CP sunt de asemenea adăugate pentru a lărgi gama disponibilă pentru XC40.
Noul V60 este construit pe platforma Scalable Product Architecture (SPA), arhitectură folosită şi în construcţia modelului premiat XC60 şi a celor patru modele de top din seria 90.

În acord cu anunţul Volvo Cars de a fi primul producător auto care oferă versiuni electrificate pentru toate modelele noi începând din 2019, V60 vine cu două opţiuni de motorizări plug-in hybrid: varianta de motor pe benzină cu T6 Twin Engine AWD, care generează 340 CP, şi varianta de motor pe benzină cu T8 Twin Engine AWD, care generează 390 CP.

La alegerea motorizărilor pe benzină beneficiezi de sistemele de propulsie T5 şi T6. Şoferii care preferă diesel pot alege între motoare D3 şi D4.

Noul V60 întăreşte poziţia Volvo Cars ca lider al industriei în materie de siguranţă. Tehnologia City Safety Autobrake foloseşte frânarea automată şi sistemele de detecţie pentru a oferi asistenţă şoferului la evitarea potenţialelor coliziuni şi este singurul sistem de pe piaţă care poate recunoaşte pietoni, biciclişti şi animale mari. În premieră mondială, City Safety acţionează frânarea automată pentru a atenua coliziunile.

Sistemul de infotainment Sensus al Volvo Cars este perfect compatibil cu Apple CarPlay, Android Auto şi 4G, menţinând şoferul permanent conectat. Sistemul este controlat cu ajutorul unui ecran tactil similar unei tablete care combină funcţiile maşinii, navigarea, serviciile de conectivitate şi aplicaţiile de entertainment.

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide