Probleme cu livrările pentru Skoda. Sunt afectate 16.000 de exemplare Octavia

Autor: Promotor 02 feb. 2022 Știri auto

Gigantul auto ceh Skoda nu va putea furniza aproximativ 16.000 de autoturisme Octavia pe piaţa mondială în următoarele luni.

Până la 16.000 de mașini Octavia nu vor fi finalizate din cauza incendiului care a avut loc în weekend.

Problemele cu livrarea maşinilor au apărut din cauza unui incendiu major în depozitele de componente, care s-a produs duminică seara în oraşul Mladá Boleslav, situat în regiunea Boemia Centrală, la 65 km nord-est de Praga.

Prejudiciul a depăşit aproximativ 40 de milioane de euro

Incendiul a izbucnit în hala Faurecia, un furnizor al Škoda Auto, și s-a extins la fabrica unui alt furnizor al constructorului auto, Grupo Antolin. Compania livrează piesele către Skoda în regim ”just-in-time”, astfel încât producătorul auto nu are piese pe stoc. Grupo Antolin produce materiale pentru panourile uşilor. Încă nu se ştie încă cât timp va dura până la restabilirea capacităţii de producţie.

Întreruperea producției va afecta doar modelul Octavia. Pentru a compensa, compania va începe, probabil, să producă mai multe mașini, în special modelele Fabia și Scala.

Situația va afecta și uzinele Volkswagen și Hyundai, cărora Grupo Antolin le furnizează, de asemenea, anumite componente.

Prejudiciul a depăşit un miliard de coroane (aproximativ 40 de milioane de euro).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda



Comentarii
Inchide