Pentru prima dată un producător auto străin domină piața din SUA. Compania care a detronat General Motors

Autor: Marius Vișan 05 ian. 2022 Știri auto

Toyota Motor a detronat în ceea ce privește vânzările pe anul 2021 compania General Motors.

Este pentru prima dată din 1931 când producătorul auto din Detroit nu a avut cele mai mari vânzări pe piaţa americană. De asemenea, este prima dată când un producător auto din afara Statelor Unite ocupă primul loc la vînzările din America, informează g4media.ro.

Toyota a reuşit să gestioneze mai bine problemele lanţului de aprovizionare, permiţându-i să ia poziţia de lider de la GM pentru prima dată în 90 de ani. O lipsă continuă de cipuri semiconductoare a cauzat opriri sporadice ale activităţilor fabricilor şi a dus la un nivel record de stocuri de vehicule în 2021.

Oficiali ai GM au declarat marţi, 4 ianuarie, că a vândut 2,2 milioane de vehicule în SUA în 2021, în scădere cu 12,9% faţă de anul anterior. Toyota, prin comparaţie, a anunţat că a vândut 2,3 milioane de vehicule în SUA anul trecut, în creştere cu 10,4% faţă de 2020.

Diferenţa de vânzări dintre Toyota și General Motors a fost de 114.034 de vehicule

GM a fost cel mai mare vânzător de vehicule în SUA din 1931, când a depăşit Ford Motor, potrivit datelor portalului de specialitate Automotive News.

Ford a vândut 1,7 milioane de vehicule până în noiembrie. Vânzările de vehicule uşoare noi din SUA sunt de aşteptat să fie de aproximativ 15 milioane în 2021.

Analiştii din industrie au opinii mixte în ceea ce priveşte previziunile de vânzări pentru 2022, din cauza volatilităţii de pe piaţă. Estimările variază de la aproximativ 15,2 milioane de vehicule până la aproximativ 16 milioane de vehicule.

Sursă: g4media.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide