Producătorii scriu mare şi negru pe alb în manualul maşinii. Toţi ignoră recomandarea

Producătorii scriu mare şi negru pe alb în manualul maşinii. Toţi ignoră recomandarea

Autor: Alexandru Banu acum 4 ani Știri

E deja prea cald. Şi de la un an la altul se încălzeşte. Condusul fără aer condiţionat e cea mai mare pedeapsă în traficul din oraş. Singura soluţie e să pornim instalaţia de climatizare ca să supravieţuim. Însă, niciun avantaj nu vine fără un revers al medaliei. Dincolo de bacteriile care se adună în instalaţia de climatizare – pe care ar trebui să o „dregem” măcar o data pe an – există un alt pericol pe care nu-l putem preveni în service. E inevitabil şi nu-l putem contracara decât lăsând geamul jos înainte să pornim aerul coniţionat.

Naturalhealthmagazine.com scrie că în urma unor studii, atunci când lăsăm maşina parcată, se adună în ea benzen, o substanţă care are legătură cu arderea combustibilului pentru funcţionarea maşinii. Din cauza căldurii se formează aceşti vapori de benzen. Chiar şi când laşi maşina la umbră, înăuntru se acumulează prin instalaţia de ventilare 400-800 mg de benzen. Dacă maşină a stat în soare la mai mult de 16 grade Celsius, cantitatea de vapori de benzen ajunge la 4.000 mg, de 40 de ori mai mult decât nivelul acceptat de un organism uman.

Majoritatea manualelor de utilizare ale maşinilor recomandă să lăsaţi geamul jos înainte de pornirea A/C – ului din cauza acumulării de benzen pe conductele de ventilaţie. Benzenul afectează rinichii, ficatul şi ţesuturile osoase. Mai rău de atât, este o substanţă cancerigenă.   

 

 Comentarii
Inchide