Producătorul auto care angajează peste 6.000 de oameni în 2022

Autor: Daniel Samoilă 30 dec. 2021 Știri auto
Producătorul auto care angajează peste 6.000 de oameni în 2022

Creșterea producției pentru mașinile electrice i-a determinat pe cei de la BMW să angajeze încă 6.000 de oameni în 2022. Constructorul bavarez anunță că nu mai face față la comenzile pentru modelele electrice.

Oliver Zipse, directorul executiv al BMW, a declarat pentru ziar local din Bavaria că fabricile sunt pregătite să producă mașini electrice. „Ne vom mări forţa de muncă cu până la cinci procente anul viitor”, a spus Zipse.

BMW a vândut un milion de mașini electrice până acum, iar pe viitor intenționează să atingă două milioane de vânzări de vehicule electrice până în 2025.

BMW își mărește forța de muncă din 2022

Zipse a mai precizat că cererea de vehicule electrice este foarte mare. El a punctat că modelele BMW I4 și IX au stocul epuizat de luni de zile.

„I4-ul nostru este epuizat de luni de zile, la fel ca şi iX”, a declarat Zipse pentru Reuters, potrivit Adevărul.ro.

De asemenea, BMW plănuiește în viitorul apropiat să introducă pe piață și o versiune electrică a sedanului de lux Seria 7.

CEO-ul BMW susține că deficitul de semiconductori ar putea să se încheie într-un an. „Ma aştept ca până la sfârşitul anului viitor să vedem o situaţie în mare măsură normală”, a mai spus acesta.

BMW a livrat modelul electric cu numărul 1 milion în decembrie

Ultima lună a anului a adus și o premieră pentru BMW. Constructorul bavarez a vândut automobilul electric cu numărul 1.000.000. Este vorba de un BMW iX.

Compania a inclus un bonus special la livrare: clientul nu a primit doar cheile noului său automobil, ci şi o staţie de încărcare BMW Wallbox, inclusiv instalarea.

„Livrarea automobilului nostru electrificat cu numărul un milion marchează un reper în transformarea noastră – iar în vizor îl avem deja pe următorul: ne propunem să depăşim pragul de două milioane în doar doi ani”, a spus Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor



Comentarii
Inchide