Producătorul de componente auto Visteon deschide un centru de dezvoltare automotive în România şi va angaja sute de oameni

Autor: Vlad MIRONESCU 17 oct. 2018 Știri auto
Producătorul de componente auto Visteon deschide un centru de dezvoltare automotive în România şi va angaja sute de oameni

Americanii Visteon, furnizor Tier-1 din industria automotive care se concentrează doar pe componente electronice de bord pentru automobile, deschide un centru de dezvoltare a produselor în Timişoara, până la finele acestui an. Compania intenţionează să recruteze 400 de angajaţi până în 2020.

„Ca răspuns la cererea în creştere pentru sistemele electronice de bord pentru automobile, şi pentru produsele asistate şi autonome, Visteon a închiriat spaţiu pentru birouri în zona centrală a Timişoarei. În cadrul noului centru vor lucra iniţial ingineri de dezvoltare, supervizori şi manageri. Extinderea centrului se va realiza în etape, în funcţie de cererea clientului”, au anunţat reprezentanţii Visteon.

Visteon, al cărui sediul central este în Van Buren (Michigan, Statelor Unite ale Americii), este o companie globală de tehnologie care proiectează şi produce sisteme electronice de bord pentru automobile şi soluţii de vehicule conectate pentru unii dintre cei mai importanţi producători auto la nivel modial, printre care se află BMW, Mercedes, Porsche şi Jaguar Land Rover.

Mai exact, Visteon furnizează tablouri de bord şi indicatoare cu afişare digitală, sisteme de informare şi infotainment, sisteme audio, telematică, controlerele de domeniu pentru pilotaj SmartCore™ şi platforma pentru conducere autonomă DriveCore™. Compania mai pune la dispoziţie soluţii software integrate pentru conectivitate multimedia şi smartphone pentru industria auto globală.

Citeşte mai departe pe ZF.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide