Programul de masterat lansat de Porsche Engineering la Universitatea Tehnică din Cluj se extinde

Autor: ProMotor 18 sept. 2018 Știri auto
Programul de masterat lansat de Porsche Engineering la Universitatea Tehnică din Cluj se extinde

Programul de masterat “Tehnici Avanste în Ingineria Autovehiculelor”, lansat de Porsche Engineering la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în 2017, urmează să întâmpine o nouă generaţie de viitori ingineri software pentru industria auto. După succesul primului an universitar, Porsche Engineering anunţă noi oportunităţi pentru studenţi, inclusiv introducerea cursului de ”Autovehicule cu Conducere Autonomă” şi schimbarea limbii de predare din română în engleză, pentru a oferi programului de Masterat un caracter internaţional.

În afara numeroaselor activităţi extracurriculare pe care le pune la dispoziţia studenţilor de Masterat, Porsche Engineering oferă burse de studiu lunare primilor 12 studenţi din fiecare promoţie. Lucrările de disertaţie sunt, de asemenea, propuse şi coordonate de specialiştii Porsche Engineering, alături de profesorii Universităţii Tehnice. Începând cu anul universitar 2018-2019, compania se va implica şi în programul de studii postuniversitare, pentru care va propune temele şi va oferi suport studenţilor doctoranzi.

Studenţii înscrişi în programul de masterat “Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor” au la dispoziţie multiple oportunităţi de pregătire practică. Compania organizează numeroase vizite de lucru la biroul local din Cluj şi a sponsorizat deplasări ale studenţilor la fabrica Porsche din Germania. Studenţii au, de asemenea, posibilitatea de a se înscrie în programe de internship şi de a lucra pe proiecte de cercetare, sub îndrumarea inginerilor cu experienţă Porsche Engineering. Pe parcursul primului an de masterat, studenţii au petrecut peste 300 de ore de internship în cadrul subsidiarei locale şi peste 50 de ore de cursuri aplicate, lucrând la un proiect amplu de cercetare, menit să dezvolte un prototip de baterie pentru vehicule electrice.

Programul de Masterat “Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor” a fost înfiinţat în cadrul Departamentului de Autovehicule Rutiere şi Transporturi al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. În prezent, programul oferă, anual, 25 de locuri pentru studenţii care îşi doresc să urmeze o carieră în cercetare şi dezvoltare, în domeniul ingineriei software pentru industria auto.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide