Programul Prima Maşină, detalii noi: credit pe 5 ani, dobândă subvenţionată pe jumătate

Autor: Adrian Mihălţianu acum 8 ani Știri auto
Programul Prima Maşină, detalii noi: credit pe 5 ani, dobândă subvenţionată pe jumătate

Guvernul României a aprobat astăzi normele de aplicare a programului Prima Maşină, prin care persoanele care vor să îşi cumpere un autoturism nou pot obţine un credit garantat de stat. Potrivit normelor, cei care vor achiziţiona un autovehicul prin programul Prima Maşină vor beneficia de o perioadă de creditare de maximum 5 ani, la un cost al maşinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, şi cu o dobândă subvenţionată în proporţie de 50%.

Iniţial, autorităţile anunţaseră pentru acest program o perioadă de creditare de până la 7 ani.

Proiectul de norme, prezentat la finele lunii octombrie, prevede că persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani care vor să cumpere cu credit un autoturism prin programul Prima Maşină trebuie să depună un avans de cel puţin 5% din preţul de achiziţie, iar în cazul celor de peste 36 de ani, inclusiv, procentajul creşte la minimum 10%.

Potrivit proiectului, persoanele fizice vor beneficia de o finanţare – exclusiv dobânzile şi comisioanele bancare şi alte sume datorate de beneficiar în baza contractului de credit – care va acoperi maximum 95% din preţul de achiziţie prevăzut în factura proforma. Statul va garanta 50% din finanţarea acordată.

Persoanele cu vârsta de peste 36 ani, inclusiv, la data aprobarii creditului vor beneficia de finanţare – exclusiv dobânzile şi comisioanele bancare şi alte sume datorate de beneficiar în baza contractului de credit – care va acoperi maximum 90% din preţul de achiziţie prevăzut în factura proforma. În acest caz, statul va garanta 40% din finanţare, conform proiectului.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro.
Comentarii
Inchide