Programul Rabla 2021: Rabla Plus primește vânt în pânze, cu o nouă suplimentare a fondurilor

Autor: Cristian Agatie 09 iul. 2021 Știri auto

Interesul românilor pentru Programul Rabla Plus este imens, acesta influențând într-o măsură semnificativă vânzările de mașini electrice din România. Rabla Plus este la a doua suplimentare a fondurilor într-un interval de două săptămâni.

Intră în Galeria FOTO

România are unul dintre cele mai generoase programe de subvenționare a mașinilor electrice și hibride plug-in din Europa. Prima acordată pentru o mașină electrică este de 45.000 de lei, ceea ce la cursul actual înseamnă înjur de 9.100 de euro. Nici nu este de mirare interesul mare pentru mașinile electric în România. Lansarea modelului Dacia Spring a dat peste cap întreaga piață de mașini electrice, în special pentru că acesta are un preț extrem de accesibil prin programul Rabla Plus – de la numai 7.700 de euro.

Consecința imediată a succesului lui Spring a fost epuizarea rapidă a fondurilor alocate programului Rabla Plus – 200 de milioane de lei. Într-adevăr, după cum consemnam anterior, cele 4.000 de comenzi pentru Spring au epuizat aproape complet plafonul acordat în Rabla Plus. Prin urmare, bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei, a fost rezervat integral în mai puţin de 2 luni de la lansarea programului.

Rabla Plus este la a doua suplimentare a fondurilor. Câți bani s-au alocat pentru mașini electrice

Prima suplimentare din acest an, în valoare de 20 milioane lei, a fost epuizată în numai două săptămâni. Reprezentanţii AFM susţin că acest lucru demonstrează interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător.Din fericire pentru cei care își doresc o mașină electrică, AFM a anunțat o nouă suplimentare a bugetului, de această dată cu o sumă dublă – 40 de milioane de lei.

„În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile pur electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus”, se arată într-un comunicat al AFM.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide