ProMotor NEWS: 2 finlandezi şi 1 explozie la frâna dreapta faţă

Autor: ProMotor 20 dec. 2016 Știri auto
ProMotor NEWS: 2 finlandezi şi 1 explozie la frâna dreapta faţă

Ce ar fi maşinile fără testele care să le distrugă complet sau anumite componente? Ar fi nişte experimente pe oameni cu urmări devastatoare. Constructorii fac teste distrugătoare în laboratoare. Trebuie să vezi la ce forţe reziste sistemele de direcţie, frânare, accelerare şi asa mai departe.

Cum noi nu avem acces la ele, nişte finlandezi s-au hotărât să ne arate ce se întâmplă cu sistemul de frânare când e acţionat cu motorul în sarcină. Plăcuţele şi discurile de frână sunt foarte rezistente la temperaturi extrem de mari. Şi aşa trebuie să fie ca noi să fim în siguranţă.

Băieţii au pus pe capre o Fiesta de sacrificiu, din 1990, cu motor de 1.6 litri. Au dat roata jos şi fără diferenţial au turat motorul la maximum cu frânele apăsate, cu plăcuţele lipite de discuri. La 160 de grade, discurile au luat foc şi au crăpat pur şi simplu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide