ProMotor News: BMW 2002 Hommage, un concept car care sărbătoreşte apariţia automobilului turbo

Autor: ProMotor 19 aug. 2016 Știri auto

 


Cu ocazia Concours d’Elegance de la Pebble Beach, BMW prezintă un concept car omagiu deumit BMW 2002 Hommage, prin care încearcă se reînvie istoria sa de succes în domeniul motoarelor cu turbo-compresor. În 1973, BMW 2002 turbo era primul automobil de serie din Europa ce a dispus de această tehnologie. Aceasta a deschis apoi drumul atât pentru dezvoltarea celor mai sportive sedanuri BMW, iar câţiva ani mai târziu a fost şi baza pentru primul titlu mondial în Formula 1 pentru un monopost cu propulsie turbo.

Într-o schmea coloristică ce preia un design emblematic al modelelor BMW din motorsport, modelul prezentat la Pebble Beach scrie următorul capitol al poveştii începută de BMW 2002 Hommage, pe care compania l-a prezentat în luna mai, la Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

GALERIE FOTO

Partea frontală a BMW 2002 Hommage este o combinarea grafică a unor caracteristici ale gamei 02 cu elementele moderne de design BMW. Prin liniile şi formele sale, capota faţă face referire la conturul „suliţă”, cu centrul lăsat în jos, al modelelor 02, care se deschide uşor pentru a face loc logo-ului BMW atunci când se apropie de grila radiatorului. 

Spoilerul faţă larg, o reminiscenţă stilistică şi funcţională a modelelor din anii ’70, reduce vizual distanţa dintre BMW 2002 Hommage şi drum. Prezentă pe spoilerul faţă, inscripţia „turbo” scrisă în oglindă te duce cu gândul la autocolantele originale ale 2002 turbo.

Designul părţii spate a BMW 2002 Hommage aminteşte şi el de elementele 2002 turbo. De exemplu, organizarea pe orizontală a suprafeţelor generoase ale automobilului şi liniile sale clare scot în evidenţă lăţimea automobilului. Luminile aproape dreptunghiulare oferă un chenar stilistic pentru partea spate. Capacele din sticlă au un aspect black-panel contemporan şi oferă o imagine a interiorului doar atunci când luminile se aprind. Când luminile nu sunt active, tot ce poţi vedea este o suprafaţă neagră neîntreruptă. Ca şi la partea frontală, acest lucru consolidează impresia unei benzi înfăşurată în jurul automobilului.

Noua interpretare BMW a modelului BMW 2002 adoptă forma unui coupé sport de clasă compactă în tradiţia clasică a automobilelor BMW Hommage. Dar mai mult decât atât, BMW 2002 Hommage reprezintă o declaraţie clară a modului în care plăcerea pură a condusului este definită în 2016.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide