ProMotor NEWS: Camionul cu motor hibrid cu care mergi 2000 km fără să-l realimentezi

Autor: Marius Vișan 02 dec. 2016 Știri auto
ProMotor NEWS: Camionul cu motor hibrid cu care mergi 2000 km fără să-l realimentezi

În timp ce magnatul american Elon Musk şi Tesla îşi propun să construiască automobile electrice personale la scară industrială, o altă firmă s-a gândit să fabrice camioane, care vor funcţiona cu ajutorul unui motor hibrid, alimentat atât cu energie electrică cât şi cu gaz natural.


Compania americană Nikola a dat publicităţii conceptul camionului ,,Nikola One”. Acesta este capabil să tracteze remorci cu o încărcătură de maximum 36 de tone, pe o distanţă de până la 1930 de kilometri.

Vehiculul este prevăzut cu un sistem hibrid de stocare a combustibilului având o capacitate de aproximativ 680 de litri Gazul natural, folosit pe post de combustibil, alimentează generatorul cu turbină, ce încarcă acumulatorul de 320 KWh. Bateria este cea care alimentează cele şase motoare cu care este prevăzut camionul, câte unul pentru fiecare roată. Fiecare motor are o capacitate de 335 CP, ceea ce înseamnă că, per total, capacitatea sistemului de propulsie cu care este prevăzut camionul este de 1000 CP.

Pentru început, vehiculul va putea fi alimentat de la staţiile Nikola CNG din SUA. Pentru primele 5000 de comenzi de camioane, Nikola  va furniza combustibil gratuit, în limita a 1.600.000 de kilometri parcurşi.

Cabina camionului a fost proiectată pentru a fi cel puţin la fel de luxoasă ca şi Model 3 al lui Elon Musk. Ea este prevăzută cu frigider şi congelator, aer condiţionat, un panou de bord de 10 inch, internet 4G LTE, Wi-Fi, parbriz panoramic, două paturi, cuptor cu microunde şi un televizor cu o diagonală de 42 inch .

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide