ProMotor News: Logan de raliu cu 400 de CP

Autor: ProMotor 06 dec. 2016 Știri auto
ProMotor News: Logan de raliu cu 400 de CP

Maşina pe care o vedeţi în imagini este un model Dacia Logan, dar mult modificat faţă de un Logan standard. De fapt, putem spune că din modelul original au rămas foarte puţine lucruri, în principal partea frontală şi stopurile, din motive de identificare imediată.

Vorbim despre un bolid de curse facut acum 3 ani pentru campionatului scandinav Touring Car, cunoscut sub prescurtarea STCC. E acelaşi tip de competiţie ca mai cunoscuta World Touring Car Championship, unde s-au impus Seat Leon sau BMW 320i.

1.100 KG ŞI 400 DE CAI

Sub caroseria din aliaje usoare avem un şasiu gândit special pentru acest tip de competiţie de asfalt, masa totală fiind de 1.100 kg. Motorul este un V6 de origine Nissan, care trece de 400 de cai puter la rotile. Cutia secvenţiala are şase trepte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide