ProMotor NEWS: Satana asta e cea mai rapidă maşină de pe Terra!

Autor: Marius Vișan 22 mai 2017 Știri auto
ProMotor NEWS: Satana asta e cea mai rapidă maşină de pe Terra!

Ferrari, Lamborghini, Tesla sau motocicletele Suzuki? Niciuna dintre ele nu e mai rapidă decât drăcovenia asta. Daymak C5 e un kart electric năucitor în acceleraţie. Are 4 motoare pe spate care împing tot kart-ul şi unul de 16 cai putere pe puntea spate. Bateria e de de 2.5 kilowatti. Greutatea fără cel care îl conduce este de 100 de kg. Şeful companiei canadiene care a construit kart-ul a zis că în timpul testelor li s-a părut mai rapidă decât fulgurantele navete spaţiale din Star Wars.

Daymak C5 prinde 100 de km/h în 1.5 secunde maximum. Problema e că nu prea există în momentul ăsta oameni care să poată controla maşinuţa asta dacă pierde direcţia jumătate de micron. Sigur că dacă asta e o acceleraţie pe hârtie, greu de adus în lumea reală tocmai din cauza lipsei de control pe care o are cel care o pilotează. Constructorul Daymak se gândeşte că undeva între 2 şi 3 secunde pentru prima sută de km/h ar fi mult mai aproape de normalitate, mai ales în cazul unui vehicul în care eşti mult prea expus.

Preţul pentru varianta extremă este 60.000$. Există şi unele de 10.000$, care fac suta la fel de rapid ca un Ferrari – 3-4 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide