Propunere incredibilă la britanici: interzicerea, din 2040, a maşinilor cu motoare convenţionale!

Autor: Adrian Mihălţianu 09 aug. 2013 Știri auto
Propunere incredibilă la britanici: interzicerea, din 2040, a maşinilor cu motoare convenţionale!

Partidul liberal democrat din Marea Britanie (sau ”Lib Dem”, cum e cunoscut în mod popular printre britanici) a făcut public un proiect de lege care poate părea neverosimil: interzicerea maşinilor cu motoare convenţionale pe benzină şi motorină, începând din 2040.

Cu alte cuvinte, peste mai puţin de 30 de ani, acest proiect propune ca pe şoselele şi autostrăzile din Marea Britanie să fie permise doar maşinile hibride foarte eficient, cele electrice şi cele utilizând combustibili nepoluanţi (cum ar fi hidrogenul).

În acelaşi timp, actuala taxă de poluare din Marea Britanie, denumită VED (Vehicle Excise Duty) şi care adună anual 5-6 miliarde de lire sterline la buget, urmează să fie desfiinţată şi înlocuită cu un alt tip de taxă.

Deocamdată viitoarea taxă nu are o denumire, dar propunerea Lib Dem arată că şoferii ar trebui să o plătească în funcţie de distanţa pe care o parcurg într-o anumită perioadă, precum şi de emisiile nocive ale maşinii, depinzând şi unde circulă maşina (pe autostradă sau în oraşe).

Acum rămâne de văzut dacă e vorba doar de o propunere de tip scandal politic sau una care urmează să fie luată în considerare şi de alte ţări din Uniunea Europeană…

Voi ce credeţi:

AR TREBUI INTERZISE DIN 2040 MAŞINILE CU MOTOARE CONVENŢIONALE?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide