Propunere legislativă: Cei care nu îşi plătesc amenda vor putea fi obligaţi să facă muncă în folosul comunităţii

Propunere legislativă: Cei care nu îşi plătesc amenda vor putea fi obligaţi să facă muncă în folosul comunităţii

Autor: ProMotor acum 1 an Știri

Propunerea legislativă nr B34/2019, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor i-ar putea obliga pe cei care nu-şi plătesc amenzile la timp să presteze muncă în folosul comunităţii.

Propunerea legislativă, depusă la Senat pe 12 februarie 2019, prevede ca un “contravenient persoană fizică care nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitive a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite(…) în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestrea unei activităţi în folosul comunităţii”, conform documentului oficial.

Iniţiativa legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor a fost publicată pe site-ul Senatului, iar iniţiatorii propunerii sunt în mare parte deputaţi PNL precum şi un independent.

Conform documentului oficial, punerea în executare a sancţiunii amenzii se face fie de către organul din care face parte agentul constatator, fie de către consiliul local, fie de către instanţa judecătorească, în funcţie de caz.

Propunerea legislativă poate fi verificată aici

 Comentarii
Inchide